За най-добрия корпоративен сайт 2010, или www.lucrat.net отвътре


Вчера беше велика вечер за екипа ни – сайтът на Лукрат спечели престижното първо място за корпоративен сайт в БГ Сайт 2010.

 Усещането е страхотно! Удовлетворението от признанието на журито – опияняващо! Благодарим на организаторите от Фондация БГ Сайт и на журито за високата оценка – за нас е чест!

    

Сайтът на Лукрат е дело на страхотен екип.

В началото бе Борил Караиванов, който направи новата корпоративната идентичност на Лукрат. Дизайнът му ни вдъхнови да творим и въвлече всички в процеса.

Разбира се, преди редизайна стартирахме с тестване за ползваемост на стария сайт. Резултатите ни показаха, че трябва да комуникираме с потребителите си на друг език и да обясняваме човешки и лесно какво точно правим. Така се роди мотото „Правим сайтовете лесни за ползване”, което замести „Предлагаме професионални услуги по ползваемост”.  Тестовете проведе Александър Футеков, който започваше стажа си в Лукрат. Само той все още имаше свежа, независима и необременена гледна точка върху сайта ни. Това ни помогна да видим структурата и съдържанието на сайта отстрани, през погледа на потребителите.

Сами проектирахме новия си сайт. Тук основна роля има Джими. Всички харесахме прототипа. Отново дойде ред на Борил и той направи детайлен дизайн за всички основни страници. Обикнахме го от пръв поглед. Искрено се забавлявахме да сменим ролята и вместо да критикуваме като експерти се любувахме на щедрите форми и смели цветове.

След това дойде реда на Александър Радев. Той реализира сайта, така както го бяхме намислили и до сега се грижи за поддръжката и развитието му.    

Най-трудно ни беше да кажем на потенциалните си клиенти каква би била ползата от услугите по ползваемост. Ето защо дадохме думата на наши клиенти. Нямаше да е истинско, ако ние ги бяхме питали за ефекта от съвместната ни работа и затова поканихме професианалисти – Боряна Кирилова проведе интервюта с тях, а Слави Славов ги засне и обработи като видео.

Повечето красиви снимки на сайта на Лукрат са дело на Калоян Петров.

Последно остана да се погрижим за английската версия на сайта ни. Направихме я за наши клиенти и партньори, които не знаят български – отговорен за него е Александър Футеков. Благодарение на неговата енергия и компетентност английската ни версия стана пълна.

Благодарение на Ангелина блогът на Лукрат зажива в нов ритъм и има актуална информация.

Обичаме сайта на Лукрат и с удоволствие творим в него.

Адреналинът от наградата е страхотен, но удоволствието е още по-голямо, когато е споделено и от наши приятели, клиенти и партньори. Благодаря ви.

One thought on “За най-добрия корпоративен сайт 2010, или www.lucrat.net отвътре”

  1. Поздравления! Честито за наградата и заслуженото признание, радвам се за вас. Наистина личи че за сайта са се потрудили разнородни професионалисти с допълващи се компетенции и усет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.