Сравняване с конкуренцията

12 април 2021, Коментари: 0, Автор: Ирина Герджикова
Pубрики и теми: UX услуги

  • Знаете ли с какво сте по-добри от конкуренцията?
  • Знаете ли кои са нишите за конкурентно предимство?
  • Искате ли да развиете продукта си като ползвате предимствата и избегнете недостатъците на конкурентите?

Сравняването с конкуренцията ще ви даде разбиране какво харесват и ползват потребителите и какво ги затруднява в сравнителен план. Да познавате очакванията и нагласите на вашата аудитория е важно, за да предложите продукт, който отговаря на тези изисквания.
Тези усилия ще ви доведат повече доволни потребители и клиенти онлайн, които ще ви предпочитат пред конкурентите!

Сравняваме сайтове на ваши конкуренти с потребители и клиенти и анализираме техните силни и слаби страни. В резултат, извличаме препоръки за подобряване на вашия сайт, които ви дават предимство спрямо конкурентите.

Тестваме ползваемостта на 2 или 3 сайта на ваши конкуренти. В сравнението може да участва и вашия сайт. Наблюдаваме взаимодействието на потребителите с продуктите. След това описваме особености, проблеми, липсваща функционалност, впечатления, коментари и предложения.

Доклад с описание на предимствата и недостатъците на вашия спрямо конкурентните сайтове. Препоръки какво да подобрите, за да осигурите по-добро потребителско изживяване и спечелите повече доволни потребители. Разбирате какво липсва на потребителите в тестваните сайтове и какви услуги и функционалности искат да получат. Анализът дава конкретни препоръки за подобряване на ползваемостта на ниво съдържание, навигация, функционалности и интерфейсни елементи.

Най-вече преди създаване на нов продукт или преди редизайн на съществуващ продукт. Резултатите са много полезни и за развитие на вашия сайт, магазин или приложение. Сравнението е полезно и още преди да започнете да проектирате и разработвате, защото ви дава информация накъде да вложите ресурсите си.

В зависимост от сайта (колко е голям и какъв обем информация има), с колко и какви потребители тестваме, цената за сравнително тестване е от 4000 лв. до 15 000 лв. без ДДС.

4000 лв. без ДДС за сравняване на 2 сайта, с една група потребители;

+ 1300 лв. за втора група потребители

+ 2000 лв. за добавяне на допълнителен сайт за сравнение

Провеждаме сравнителното тестване в рамките на 2 седмици.

За клиент който ще прави сайт за продажба на туристически услуги онлайн, сравнихме сайтове на негови конкуренти. В тестването участваха активно пътуващи по работа и живеещи в САЩ потребители. Клиентът ни получи предимството да знае какво работи добре и какво липсва на конкурентите му още преди да е започнала работата по специфициране и проектиране на новия продукт. Чрез сравнителното тестване на конкурентните клиентът подложи на тестване собствените си идеи и решенията на негов конкурент. В резултат стана ясно в кои идеи и решения да инвестира усилия, пари и време.

При въпроси или искане за конкретна оферта можете да се свържете с нас на телефони: 0885 909 357 или да ни пишете на office@lucrat.net.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *