Супорт фор репорт

22 август 2006, Коментари: 5, Автор: Gost
Pубрики и теми: Експертни съвети

Весело ми е, ама се чудя дали да не ми е тъжно. Сайтът е www.imoti.net. Скоро разглеждах там обяви за имоти и забелязах в дъното на всяка обява следното:

репорт оферта - връзка и пояснителен текст

Забележете, че Репорт оферта е връзка (линк на balgarski). Зачуден цъкнах. Появи се следното – очевидно формуляр.

репорт оферта - формуляр с миниатюрно поле за текст

Текста вътре написах сега за целите на изложението. Не знам дали е възможно да се сложи текстово поле с по-малък размер. Очевдино не очакват посетителите на сайта да умеят да пишат. Усърдно въведох питанката си – леко заядливо. Точния текст не помня, но смисълт беше „Моля да ми обясните какво означава думата „репорт“, защото не я намерих в речника на българските думи.“ Не очаквах отговор, но изненадващо получих. Да не си мислите, че извинение или разкаяние, задето са използвали някаква незайна дума!

Ето текста – на чист български с красиви кирилски букви:

Report idva ot angliiski i bukvalno oznachava: Syobstavam, davam svedenie, dokladvam. Ima oshte niakolko prevoda na bylgaski (ot roda na predavasm chujdi dumi i t.n.). W www.imoti.net znachenieto na dumata REPORT e obesneno pod samata duma, a imenno da ni uvedomite ako ste se svyrzali s choveka, obeviavash dadena imot i shte ustanovili nerednosti za aktualnostta na obiavata ili nekorektni danni.

Прочетете го още веднъж. Моля, насладете се.

5 thoughts on “Супорт фор репорт”

 1. Avtora каза:

  Добра забележка. Но не виждам защо очаквате адекватна реакция от човек, правещ подобни изказвания /подронващи авторитета му на специялист/, във собствения му форум:

  „При минаването на нов сървър за imoti.net (който е много по бърз и дава повече възможности, които са ни необходими за новата версия) преминахме и на най-новият PHP и други сървърни програми, които имат повече възможности от предишните, но се оказаха доста несъвместими с предишните си версии и практически се наложи да пренаписваме отначало някои раздели в imoti.net. Това забави и работата ни по новата версия. “

  справка:
  http://forum.imoti.net/read.php?15,61715,61724#msg-61724

  Добре е, че поне са запазили самообладание и са показали, че са запознати със значението на чуждицата. Във всеки бългаски сайт може да се намерят подобни примери и дори не им обръщам внимание, че са неточни /понякога изразите звучат мнго по-добре на английски/, но имоти нет /първия български портал и дъра бъра глупости/ заслужават едно добро освиркване. За съжаление не мога да го дам аз, защото съм дълбоко пристрастен човек…

 2. В изказаните мнения Вие предполагате, че за сайта се грижи един единствен човек…
  В случая за отговора, който сте получили при откриване на този бъг от отдел поддръжка, така искам да знаем кой е написал такъв отговор, за да се разделим човешки. Имаше ли име?
  Например:
  „С уважение,(Поздрави)
  Отдел поддръжка
  Име… “
  Съмнявам се…
  Очевидно има накъде да се развиваме по отношение на системи, които проследяват изходящата поща.

  За съжаление има и такива хора и на тях не им е изписано на челото когато биват наемани на работа.

  Не бих могла да си подронвам авторитета на специалист, защото не съм такъв. Не съм нито програмист нито администратор и когато разяснявам доколото мога и ми е било обяснено от специалистите, които съм избрала да обслужват imoti.net се получава това.

  Само, че това, което не разбрах и моля за пояснение е следното:
  Коя дума за Вас е такъв проблем (чуждица), в текста който аз съм писала (този във форума).
  И Avtora какво имате предвид с „За съжаление не мога да го дам аз, защото съм дълбоко пристрастен човек… “

  Приемам освиркванията. На всички Вас пожелавам да сте перфектни, винаги да работите сами или само с перфектни хора, които също не допускат грешки в работата си и в подбора на персонал! 🙂

  PS. Да, не очакваме потребителите да пишат романи, за проблема с офертата. В повечето случаи сигнала е „неактуална“, за което няма смисъл човек да си губи много време да описва като проблем. И все още сме единствения портал, който следи за актуалност и коректност на базата данни.

 3. Двими каза:

  Маргарита, благодаря за коментара.

  Не разбрах всичко в него. Все пак предполагам, че първата му част се отнася до публикацията и съответно въпросът „Имаше ли име?“ е за мен. Не, нямаше име. Получил съм отговор на 22 март 2006 г. в 19:12 часа на адрес dsimov@gmail.com. Успех!

 4. Avtora каза:

  За съжаление не мога да го дам аз, защото съм дълбоко пристрастен човек…

  Се отнасяше за чуждиците. И като цяло за българските сайтове.

 5. ase2 каза:

  ако някои си мисли, че този измислен сайт има нещо с имоти, дълбоко се лъже, това е един откровен секс портал, под прикритието за имоти

  извадка от форума им

  Re: Айде честито 300е/м2 -първа птичка в София ( за тухла)
  Изпратено от: nradev11 (IP съхранено)
  Дата: March 15, 2009 11:38AM

  колеги по кротко с изявите че то форума ми прилича на сайт за запознанаства със цел неангажиращ секс. само нещо за духане и гълтане и свирки гледам се пише.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.